PORTAKALLI HAVUÇLU KEK



Ben bu keki seviyorum.Yoğun portakal aroması hoş bir lezzet veriyor.Portakal severler için güzel bir seçenek.

Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı ceviz
150 gr margarin
2 sb un
1 havuç rendesi
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ceviz
Yapılışı:
Yumurtalar ile şeker çırpılır.Erimiş margarin eklenir.Rende havuç, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu eklenir.karıştırılır.Ardından un kabartma tozu va vanilya katılır.En sonda ceviz eklenir.Tahta kaşıkla karıştırılır.150 c fırında pişirilir.Benim kekim 1 saatten biraz daha uzun sürede pişti.Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s